Anneke Wouterse

Anneke Wouterse is muziekdocente, ze geeft blokfluit-, dwarsfluit en pianolessen op een basisschool en bij haar thuis.

Doel

Deze website is een brochure website en is bedoeld als online visitekaartje, zodat Anneke online gevonden kan worden en haar klanten kan informeren over wat ze doet, wie ze is en wat haar aanbod is.

Beelden

De kleuren blauw en bruin heb ik gedestilleerd uit een schilderij van Isaac Israëls. Het werk van deze schilder kwam naar voren in de imaginatiesessie. Het blauw, hoewel eerst wat lichter, bleek verrassend in de buurt van het blauw van haar visitekaartje te liggen en die heb ik uiteindelijk ook overgenomen. Later heb ik nog de kleur donkergeel erbij gekozen als ‘sprankel’.

De stijl heeft een knipoog naar een combi van art nouveau en art deco. Ik heb een paar ornamenten gemaakt die afgeleiden zijn van het beeldmerk uit het logo.

Het beeldmerk van de twee muzieknootjes verbeeldt haar als lerares met de leerling die zij aan de hand neemt. Daarbij verbeeldt de uitloper van de letter A het idee van de bedding/ondersteuning die ze biedt. Het gele bolletje in de open muzieknoot verbeeldt het schijnen van de zon als metafoor voor het laten ‘schijnen’ van haar studenten.